2017. október 23.

Dryvit hőszigetelő rendszer

A dryvit eredetileg a Nikecell cég által kifejlesztett hőszigetelő vakolatrendszer márkaneve volt. Napjainkban számos cég gyártja, a dryvit kifejezés mára gyűjtő név lett, gyakorlatilag a falakon használt hőszigetelőrendszerek többségét így hívja a köznyelv.

De mire való? Miért lett ilyen népszerű az építőiparban?

A rendkívül kedvelt dryvit szigeteléssel akár 60-70%-os fűtésenergia-megtakarítás is elérhető. Ugyanakkor a falak, a falakban elhelyezett gépészeti csövek fagyveszélytől való megóvásában is segít, és jelentős mértékben csökkenti az épület termikus igénybevételét is.

Mint minden háznál, természetesen a könnyűszerkezetes megvalósításnál is rendkívül fontos a megfelelő hőszigetelés, hiszen jelentős pénzt takaríthatunk meg általa az alacsonyabb fűtésszámlákkal.

Emellett a fenntartható fejlődéshez, környezettudatossághoz is hozzájárul azzal, hogy a jó hőszigetelés miatt kevesebb fűtésre van szükség, így csökken a füstgáz kibocsátás is. Nyaranta pedig mivel a ház tovább tartja a hűvösebb levegőt, nem engedi be a meleget, kevesebb klíma használatára van szükség.

A dryvit hőszigetelési rendszer kialakításánál, a ház homlokzatára egy egybefüggő fedést készítenek. A lemezeket (általában polisztirollapokat) felragasztják, majd üvegháló erősítéssel és vékonyvakolattal rögzítík.

A polisztirollapos hőszigetelés hozzájárul a kedvező hőérzet kialakításához is. Egy nem (megfelelően) szigetelt ház esetén gyakran a falak mellett hidegebbet, míg a központi részeken sokkal melegebbet érzünk. Szigetelt ház esetén a teljes lakóterület egyenletesen meleg.

Fontos megjegyezni,hogy a legtöbb gyártó csak akkor ad garanciát a hőszigetelő rendszerére, ha az általuk javasolt alapanyagokat, anyagokat használják a kivitelezés során. A garancia elvesztése mellett azért sem javasolt különböző renszerek összetevőit keverni, mert a gyártók által megadott hőszigetelési mérőszámok is csak abban az esetben érvényesek, ha a rendszernek megfelelő anyagokból kerül kialakításra a szigetelés. Itt is elmondható, hogy a legolcsóbb anyagokból megépített rendszer sokkal drágább lesz, mert sem minőségben, sem energia , így pénz megtakarításban sem hozza az elvárásokat.

Természetesen cégünk is alkalmazza ezt a technológiát az építkezések során. A dryvit szigetelés elkészítéséről képeket is talál galériánkban

A dryvit hőszigetelő technológia alkalmazása a gyakorlatban az alábbi lépésekből áll:

  • a falak felületvizsgálata, felület-előkészítés
  • ragasztókeverék elkészítése
  • hőszigetelés rögzítése
  • a hőszigetelő lemezek elhelyezése, beillesztése
  • hőszigetelés átcsiszolása
  • hálóbeágyazás
  • vékonyvakolat felhordás (színezés)

Nézze meg az alábbi rövid videót, mely egy ház külsőszigetelésének folyamatáról készült.

ajánlat

Kérje személyre szóló ajánlatunkat:

1 + 7 =

1. Típusházak nagy választéka

Hatalmas típusház kínálatunkból választva, egyszerűen megtalálhatja álmai otthonát és közben a tervezés költsége is csökkenthető.

4. Szerkezetkész kivitelezés

Amennyiben maga szeretné befejezni, vannak burkoló, gépész, villanyszerelő, festő ismerősei? Cégünk szerkezet-, vagy akár fűtéskész állapotig is vállalja a kivitelezést.

2. Egyedi tervezés

Teljesen egyedi elképzelései vannak? Tervező csapatunk megvalósítja álmait!

5. Kulcsrakész kivitelezés

Minden gondot leveszünk a válláról. Az építés mellett a teljes adminisztrációt, beszerzést, iparági egyeztetéseket és ellenőrzést is elvégezzük. Önnek csak beköltöznie kell.

3. Speciális belsőépítészeti megoldások

Kompromisszummentes otthonra vágyik? Belsőépítész partnereinkkel nemcsak az építészeti, de a komplett lakóterét is megtervezzük.

6. Ügyfélpartner szolgáltatás

Bevonná az építésbe ismerőseit, saját forrásból szerezné be az építőanyagot. Ügyfélpartner szolgáltatásunk keretén belül azt a folyamatot bízza ránk, amellyel nem szeretne foglalkozni. Ez sose látott rugalmasságot hoz az építkezésbe kivitelező és megrendelő között.

minőségi fa szerkezet

Professzionális belsőépítészeti megoldások

lerövidült építési idő

Kisebb költségek, kevesebb munkaerővel

Kisebb költségek, kevesebb munkaerővel

minőségi fa szerkezet

Könnyűszerkezetes ház

Iroda

1203 Budapest,
Ady Endre utca 68-70 A LPH. 5/8

Telefonszám

+36 (30) 636 9771

Nyitvatartás

24/ 7 / 365

Iratkozz fel a hirlevelünkre:

Céges adatok

TETŐT MINDENKINEK-HÁZ KFT.
Cégjegyzékszám: 01-09-325949

Adószám: 26357223-2-43

NÜJ: 167173106