2018. március 04.

A könnyűszerkezetű ház

A favázas házainknak a kivitelezési ideje lényegesen rövidebb a téglaépítésűekénél. Így a munkadíjon is pénz spórolható. Ugyanakkor a könnyűszerkezetes ház kivitelezésének gyorsasága nem megy a minőség rovására, ugyanis az épület készítése során nem kell megvárnunk a különböző kötőanyagok száradását, kötését, mint egy hasonló méretű ill. elrendezésű téglaház esetén (pl.: a falak közötti habarcs, vagy a födém készítése esetén). Ez összességében akár több hónapos időmegtakarítás is jelenthet.

Minden esetben kezelt fenyőanyaggal dolgozunk, mely ellenál a rovarok-, gombák megtelepedésének, szaporodásának. A könnyűszerkezetes ház építése során a pontos tervezésnek-, és anyagmegmunkálásnak köszönhetően kevesebb a hulladék, így kevesebb a kidobott pénz is.

A könnyűszerkezetes ház rendkívül jó hőszigetelő képességgel rendelkezik, ezért a fűtési költsége is jóval alacsonyabb mint egy hagyományos téglaházé. Ez többek között a fő-, és válaszfalakba beépített ásványgyapot szigetelő anyagnak és a külső expandált polisztirolhabnak (DRYVIT) köszönhető.

Ezeknél a házaknál nem kell fűtenünk a falakat, csak a légteret kell felmelegítenünk, ami sokkal gyorsabb, és kevesebb energia felhasználással jár.

A főfalakban használt párazáró fólia használatával megakadályozzuk a párásodást, és a penészképződést is.

Az általunk épített könnyűszerkezetes házak nem csak rendkívül kedvező energiabeosztással rendelkeznek, de „kis” befektetéssel, még az áramszámlán is spórolhatunk. Napelemek felszerelésével egy átlag háztartás áramigényének igen magas százaléka ellátható megújuló energia felhasználásával.

Mielőtt a napelemek telepítésébe belevágna minden esetben tájékozódjon az épület sajátosságairól a kivitelezővel!
Minden háztartás más és más, ezért van szükség a szakértők bevonására.

Természetesen minden megrendelő a saját elképzelése szerint képzeli el új, olcsó, energiatakarékos könnyűszerkezetes házát, de érdemes elgondolkodni és kiszámolni, hogy például milyen fűtést szeretne.

Ha egy hagyományos padlófűtést szeretne, szüksége lesz a padlófűtés szerkezeti elemeire (persze ezt a kivitelező beszerzi) és egy gázkazánra is, ami jelentős költség (már, csak az anyagokat, csöveket, berendezéseket, munkadíjat számolva is), továbbá ne szabad elfelejteni, hogy a házba is be kell vezetni a gázt, amelynek szintén van költsége.

És ha mindez megvan és elkészült, a használat során minden hónapban még gázszámla is érkezik.
Fontos tudni, hogy a gázos fűtésrendszer kivitelezési költsége majdnem azonos a napelem telepítésének költségével, amely elkészülte után, már energiát termel és nem havi költséget.

Házaink természetesen megfelelő tűzvédelemmel is rendelkezik, hiszen a felhasznált faanyag lángmentesített anyaggal is be van vonva. Továbbá a fa falakban lévő ásványgyapot szigetelő anyag, és a gipszkarton sem éghető anyag.

A falak OSB-vel és gipszkartonnal vannak fedve, tehát rendkívül stabil lesz az épület, ráadásul az építési technológiának köszönhetően a könnyűszerkezetes ház hasznos alapterülete akár 10%-al is nőhet a téglaházhoz képest.

A könnyűszerkezetes házak fedése természetesen a megrendelő elképzelése szerint megvalósítható minden olyan anyagból, mint a hasonló téglaházak, legyen szó cseréplemezről, cserépről, beton cserépről, stb…

Összegzésként lemondható, hogy a könnyűszerkezetes házak mind építési módjukban, mind a felhasznált anyagokat tekintve megfelelnek a fenntarthatóság elveknek, és kevesebb beavatkozást igényelnek a környezetbe, mint a hagyományos építésű téglaházak.

ajánlat

Kérje személyre szóló ajánlatunkat:

11 + 3 =

1. Típusházak nagy választéka

Hatalmas típusház kínálatunkból választva, egyszerűen megtalálhatja álmai otthonát és közben a tervezés költsége is csökkenthető.

4. Szerkezetkész kivitelezés

Amennyiben maga szeretné befejezni, vannak burkoló, gépész, villanyszerelő, festő ismerősei? Cégünk szerkezet-, vagy akár fűtéskész állapotig is vállalja a kivitelezést.

2. Egyedi tervezés

Teljesen egyedi elképzelései vannak? Tervező csapatunk megvalósítja álmait!

5. Kulcsrakész kivitelezés

Minden gondot leveszünk a válláról. Az építés mellett a teljes adminisztrációt, beszerzést, iparági egyeztetéseket és ellenőrzést is elvégezzük. Önnek csak beköltöznie kell.

3. Speciális belsőépítészeti megoldások

Kompromisszummentes otthonra vágyik? Belsőépítész partnereinkkel nemcsak az építészeti, de a komplett lakóterét is megtervezzük.

6. Ügyfélpartner szolgáltatás

Bevonná az építésbe ismerőseit, saját forrásból szerezné be az építőanyagot. Ügyfélpartner szolgáltatásunk keretén belül azt a folyamatot bízza ránk, amellyel nem szeretne foglalkozni. Ez sose látott rugalmasságot hoz az építkezésbe kivitelező és megrendelő között.

minőségi fa szerkezet

Professzionális belsőépítészeti megoldások

lerövidült építési idő

Kisebb költségek, kevesebb munkaerővel

Kisebb költségek, kevesebb munkaerővel

minőségi fa szerkezet

Könnyűszerkezetes ház

Iroda

1203 Budapest,
Ady Endre utca 68-70 A LPH. 5/8

Telefonszám

+36 (30) 636 9771

Nyitvatartás

24/ 7 / 365

Iratkozz fel a hirlevelünkre:

Céges adatok

TETŐT MINDENKINEK-HÁZ KFT.
Cégjegyzékszám: 01-09-325949

Adószám: 26357223-2-43

NÜJ: 167173106